Headern är ej klickbar ännu. Sidan är fortfarande under uppbyggnad.

tisdag 20 december 2011

Det kallas stöld...

Det har tyvärr uppdagats något tråkigt...
Vid tillfälle har någon givit sig själv en julklapp.
Denna julklapp är dock ej betald och jag hoppas verkligen att det är ett misstag.
Jag har nu plockat ner de övervakningskameror som fanns i butiken och kommer att gå igenom filmerna om det så behövs. Det är massor att gå igenom och helst av allt så vill jag verkligen inte veta vem som fastnat på filmen heller... Så det är ett litet dilemma i sig.
Men.. Jag kom nu på att jag kan lösa det hela genom att göra följande:

Så nu uppmanar jag den som lånat varor i butiken att vänligen återlämna dem via brevinkastet under Julen (använt eller icke, det gör detsamma)
På så vis slipper jag veta vem eller varför och den som råkat få med sig varorna hem slipper både möta mig personligen eller drabbas av de följdproblem som uppstår senare.

Nu kanske Ni tycker att det här är ett udda inlägg? Men när jag startade denna butik så var det med hjärtat.
Jag vill helst inte känna den oro att inte hunna lita på folk och kamerorna satt uppe av rena säkerhetsskäl mer för att kunna övervaka butiken så jag inte är här.
Men att någon jag litat på inte visat samma respekt tillbaka gör mig ledsen.

Så... För att SLIPPA veta vem, ser jag hellre att ha det ogjort.
Och det här är mitt sätt att få det ogjort.

Varor åter innan jag är åter och allt är glömt!

Ber om ursäkt att jag använder bloggen i ett så trist syfte som detta. Hoppas verkligen att jag ska slippa göra det igen.

Mvh Karin Zander.

Butik: Mea Vita AB, Österskärsv. 16, 18450 Åkersberga
För att sända per post: samma som ovan.

11 kommentarer:

 1. Fyyyy vad trist!!! Hoppas det kommer åter till dig. Kram

  SvaraRadera
 2. HUR kan man göra något sådant mot DIG??? Ofattbart! Hoppas denne "någon" har lite till samvete och lämnar tillbaka Dina saker. VARM JULKRAM! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 3. Jag hade en kund som en gång beställde för en rejäl slant och sedan inte betalade. Jag ringde för att konfrontera henne, eller approachen var lugn, jag vill be henne betala helt enkelt. Hon kanske hade glömt.

  Hon log, jag hörde leendet genom telefonen.
  Hon sa: det är enda sättet för mig att ge julklappar till mina barn, vi har så mycket skulder att jag inte kan handla på nåt annat sätt.

  Jag sa chockat till henne att det hon gjort nu skulle göra så att jag inte skulle ha råd att köpa julklappar till mina egna barn. Sen la jag på.

  Just den inställningen gjorde mig så besviken på hur en människa kan vara.

  Massa kramar!!

  SvaraRadera
 4. Usch vad tragiskt att läsa både om stölden och det Petra Sundberg skrev. Vi i vår familj har också dåligt med pengar, mer dåligt ibland. Skulder upp över öronen. Men ALDRIG att jag skulle stjäla för att få pengar över till annat. Finns det inga pengar så finns det inte.
  Det finns dom som tar blommor på kyrkogårdar och ger till såna som fyller år.
  Jag tror väl inte att du skulle få tillbaka dina saker så jag hoppas att du hittar vederbörande genom kameran, och att hon kanske inte läser din blogg.Då finns chansen att hon kommer tillbaka med tron att det var lätt att ta.
  Och nu när jag är här som hittade hit genom Lindas FB så undrar jag, bilden under på härliga tisdag...är den en freebie? Så himla söt. Jag är visserligen klar med julkorten men kanske till nästa jul.
  Kram och lycka till/Marina

  SvaraRadera
 5. Men gud vilken jobbig situation Karin! Obehagligt att inte kunna lita på att de som är där är ärliga. Jag är så naiv att jag tror att alla som scrappar är undebara människor. Men jag inser att världen inte bara är vit. Hoppas att det löser sig och att du inte tappar tilliten till de som klarar ansvaret. För de flesta är säkert ärliga och goa. Kram!

  SvaraRadera
 6. Usch, så tråkigt!!! Men ett bra sätt av dig att göra så här, förstår dig till fullo!

  Stor jul-kram! /Helena

  SvaraRadera
 7. Gör en polisanmälan. Be polisen se igenom säkerhetsfilmerna. Hoppas du har en försäkring och anmäl denna stöld. Kräv skadestånd. Anser att du är alldeles för snäll. Det är aldrig ok att stjäla.

  SvaraRadera
 8. Tack tjejer för era underbara kommentarer! Jag blir inte så lätt vare sig arg eller ledsen.. Det tar lång tid. Men den här gången blev jag faktiskt både och! Och som jag skrev på facebook, så ser jag denna lösning som en chans att faktiskt SLIPPA veta vem och varför! Jag vill verkligen inte veta. Nu finns chansen att jag slipper rota i det.

  Och som svar till dig Frideborg: Du får gärna låna den! ;) De är alldeles egenmålade och som sagt.. Blir bara glad om du gillar dem :) Så freebee'a på!

  Stor kram till er alla!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 9. Hej
  läste precis vad som hänt , usch så tråkigt. Hoppas verkligen du får tillbaks sakerna eller pengar för dem. Samtidigt tycker jag du bör göra en polisanmälan det är ju aldrig ok att stjäla ju

  kram MiaPuh

  SvaraRadera
 10. Jag förstår inte hur någon kan göra nåt sånt här... Helt ofattbart!!! Hoppas verkligen att personen i fråga lämnar tillbaka det som stulits! *arg*

  SvaraRadera
 11. Hoppas att personen sover dåligt om natten och kommer till rätta i sina handlingar och lämnar tillbaka sakerna eller betalar för sig.

  Stor Kram till dig!

  SvaraRadera